Prime is een stalen horlogeband waar de Apple Watch in geschroefd wordt. De band biedt ruimte voor een extra batterij, die vervangen kan worden. Op die manier heeft de Apple Watch altijd stroom.

Geringe batterijduur Apple Watch

De geringe batterijduur is een van de kritiekpunten die steeds over de smartwatch van Apple te horen is. Die gaat nog geen etmaal mee. Een gouden kans dus voor uitvinders. Prime is op Kickstarter een campagne begonnen om geld in te zamelen, zodat de productie van start kan gaan. Op het moment van schrijven is er bijna zesduizend van de benodigde 30.000 dollar verzameld.

Stevige stalen horlogeband met accukamer

In een filmpje laat Prime zien hoe het werkt. Er wordt een nogal stevige stalen horlogeband aan de Apple Watch vastgeklikt. Onder het scherm van het horloge zit een vakje waarin een extra batterij is verborgen, die via de horlogeband is vastgeklonken aan de oplaadfunctie van het slimme horloge. Als die extra batterij ook leeg is, is er nog niks aan de hand, want die kan makkelijk door een volle worden vervangen.

Prime-band in twee kleuren

De Prime-band wordt in twee kleuren geleverd, zilverkleurig staal en donkergrijs staal. Zo moet het bij de meest gangbare Apple Watchvarianten passen.

Rond oplaadstation

Bij de Prime-band hoort een rond oplaadstation dat ook de iPhone kan opladen. De batterij voor de Apple Watch kan ook hier in een zijvakje worden gestoken, waarna het wordt opgeladen.

Groot en dik

Het is wel de vraag of mensen die de Apple Watch vooral als een mode-accessoire zien, voor deze oplossing zijn te porren. De Prime-band is nogal stevig en groot, en kan ongeschikt zijn voor dunne polsen. Wie daar niet mee zit, kan met deze oplossing in principe de Apple Watch voorzien van een oneindige batterijduur.

Prijzig

De batterij met band en oplaadstation wordt wel prijzig. De duurste variant is 379 dollar. Dat zit niet ver af van de prijs van de Apple Watch zelf.