Via een nieuwe app is het mogelijk de Apple Watch op je pols te projecteren, zodat je alvast kunt kijken hoe het horloge je staat. Check de onderstaande video om te zien hoe dat er precies uitziet.

Apple Watch uitproberen via augmented reality

Mocht je nou benieuwd zijn naar hoe de Apple Watch eruit ziet op je eigen pols, dan hebben we een oplossing voor je: augmented reality. Het Belgische IT-bedrijf Underside heeft een augmented reality-app gebouwd waarmee het mogelijk is te kijken hoe de Apple Watch zou staan op jouw pols. Wat heb je daarvoor nodig? Een iPhone, een printer en een schaar. En natuurlijk de applicatie. Je print de scanbare afbeelding uit, knipt hem naar een passend formaat, opent de app en kan direct zien hoe de Watch staat op jouw pols.

Wanneer je op het scherm tapt, dan zul je door alle beschikbare wijzerplaten en horlogebanden scrollen, zodat je nog een beter idee krijgt van wat je wil. Mocht je de app uitproberen, dan zul je wellicht merken dat het geprojecteerde beeld niet optimaal om je pols heen zit, maar dichterbij de werkelijkheid komen we op dit moment niet. De render van de Apple Watch zweeft namelijk iets boven je pols, maar je krijgt desondanks een goede indruk van wat je straks kunt verwachten, mocht je de Apple Watch in april gaan importeren.

Helaas is het zo dat de app niet in de App Store van Apple staat. Je zult de applicatie dus van de Belgische website moeten downloaden en hem daarna op je iPhone zetten. Vervolgens moet je de app toestaan te installeren. Vanaf 10 april neemt Apple pre-orders aan voor de Apple Watch, die dan vanaf de 24ste van die maand worden verzonden. Momenteel is er nog geen releasedatum bekend voor Nederland, maar mocht je nou echt niet kunnen wachten, dan kun je de Watch wellicht uit Duitsland importeren. Daar komt-ie namelijk wel uit.