Sinds vorige week kunnen consumenten in diverse landen de Apple Watch bestellen. Volgens KGI Securities analist Ming Chi-Kuo, een expert op het gebied van Apple, is het slimme horloge zeer populair maar heeft Apple te maken met diverse productieproblemen.

Volgens Ming Chi-Kuo worden er voor 24 april, de dag dat de eerste smartwatches geleverd gaan worden, meer dan 2.3 miljoen exemplaren besteld. De analist gelooft dat 85 procent van deze bestellingen voor de Apple Wat Sport, het instapmodel, zijn. 15 procent van de consumenten zou gaan voor de roestvrijstalen Apple Watch. Maar 1 procent zou kiezen voor de veel duurdere Apple Watch Edition.

Kuo heeft in een notitie aan cliënten laten weten dat Apple eind deze maand ongeveer 2.3 miljoen smartwatches geproduceerd zal hebben maar dat de productie niet vlekkeloos verloopt. Zo heeft fabrikant AAC moeite met de productie van de trilmotor die de feedback van het scherm moet verzorgen. Het probleem zit hem in de grootte van de trilmotor, welke een stuk kleiner is dan de versie in de iPhone. Ook LG zou moeite hebben met de productie. De Koreaanse fabrikant is verantwoordelijk voor het oled-scherm van de Apple Watch. de problemen zouden vooral te maken hebben met de nauwkeurige kleurweergave en de levensduur van de schermen.

Kuo verwacht dat Apple 2 tot 3 miljoen smartwatches per maand gaat produceren waardoor er dit jaar 15 tot 20 miljoen exemplaren verscheept moeten worden.