Razer, bekend van computeraccessoires en zijn virtual reality-bril, heeft zijn eigen smartwatch met twee schermen aangekondigd: de Nabu Watch. Razer heeft de twee schermen weer in drie aparte schermpjes opgedeeld, ieder met zijn eigen functies.

Razer Nabu Watch: smartwatch met twee schermen

Razer is een fabrikant die normaal accessoires of producten die met gaming te maken hebben lanceert, zoals de OSVR-headset, maar deze week kondigt het bedrijf een eigen smartwatch aan met twee schermen: de Nabu Watch. Deze smartwatch is met een app voor Android te koppelen aan je smartphone en is in staat notificaties te ontvangen en fitnessdata te genereren. Ook kun je hem gebruiken in je slaappatronen in kaart te brengen. De twee schermen aan boord zijn weer onderverdeeld in drie schermpjes, met elk zo hun eigen functie.

Het grootste scherm gaat twaalf maanden mee op één batterij. Dat andere scherm, met notificaties en fitnesstracking, moet je eens in de zeven dagen van nieuwe energie voorzien. Eén van de opmerkelijkste functies van de Nabu Watch is de mogelijkheid direct Facebook- en Twitter-gegevens uit te kunnen wisselen wanneer je met iemand de hand schudt die ook een Nabu om z'n pols heeft zitten. Deze smartwatch is vanaf deze maand wereldwijd beschikbaar voor 149 dollar. Ook is er een Forged Edition, met stalen knoppen, voor 200 dollar.