Rock Band komt naar virtual reality in 2016, zo kondigde de maker van de game samen met Oculus aan tijdens de jaarlijkse Game Awards. Dit is de grote aankondiging die Oculus eerder deze week al teaste - eentje die mogelijk niemand zag aankomen.

Rocken met Rock Band en de Oculus Rift

Het hoge woord is eruit: Rock Band komt volgend jaar naar virtual reality. Dat hebben de ontwikkelaar achter de gameserie, Harmonix, en het bedrijf achter de Oculus Rift-virtual reality-bril, Oculus, tijdens de jaarlijkse Game Awards in de Verenigde Staten bekendgemaakt. De partijen geven aan al "heel erg lang" aan deze productie te hebben gewerkt. En het lijkt erop dat Rock Band in vr precies is wat het zou moeten zijn: je rockt met je plastic gitaar in de hand, terwijl je met de bril op kijkt naar het publiek voor je (en een beetje om je heen).

Harmonix werkt ondertussen ook aan een ander virtual reality-project, voor PlayStation VR van Sony, genaamd Harmonix Music VR. Dat wordt meer een muzikale visualisering en experimentele ervaring, terwijl Rock Band VR echt een game moet worden. Onduidelijk is nog wanneer Rock Band VR naar de Oculus Rift komt en wat het spel moet gaan kosten (en welke instrumenten we daarvoor kunnen gebruiken); de releasedatum staat voorlopig nog op Q1 2016. Verder krijgt Oculus Rift nog games van onder meer de Ratchet & Clank-ontwikkelaar.