Samsung heeft een nieuwe video online gezet over de Samsung Gear S2-smartwatch, met in de hoofdrol de roterende rand van de smartwatch. In de video zien we duidelijk hoe die rand kan worden gebruikt in het dagelijkse gebruik van de smartwatch.

Video: zie de roterende rand van de Gear S2 in werking

Samsung mag dan wel op de tweede plek staan als het gaat om verkochte smartwatches - gebaseerd op geschatte verkopen, omdat Apple op nummer één staat en die geen cijfers heeft vrijgegeven - dat betekent niet dat het bedrijf bij de pakken neerzit. Samsung brengt namelijk om de zoveel tijd een nieuwe video uit die een feature van de nieuwste smartwatch van het bedrijf, de Samsung Gear S2, uitlicht en vandaag is het wederom de beurt aan de roterende rand - één van de meest unieke features van dit slimme horloge.

Hoewel die roterende rand misschien niet zo indrukwekkend of revolutionair lijkt als Samsung het wil doen voorkomen, in onze eerste ervaringen met de smartwatch waren we er toch goed over te spreken. In de video zie je precies waarom: je kunt ermee door het menu navigeren, dat dankzij Tizen helemaal geoptimaliseerd is voor die specifieke rand. Binnenkort lees je ook onze ervaringen met de smartwatch in ons dagelijkse leven, wanneer we de recensie van de Samsung Gear S2 zullen publiceren. Tot die tijd hebben we de bovenstaande video.