De phablet is op het gebied van smartphones inmiddels een bekend begrip en deze productcategorie wint nog steeds aan populariteit. Op het gebied van smartwatches is de grootte van het scherm vrij standaard; de meeste fabrikanten geven je de keuze uit twee formaten. De Rufus Cuff is echter de uitzondering op de regel.

Rufus Labs is een Amerikaans bedrijf dat de 'phablet' naar je pols wil brengen. Het bedrijf heeft namelijk een reusachtige smartwatch ontwikkeld, wat eigenlijk een smartphone is die om je pols gelegd wordt. De Rufus Cuff is voorzien van een 3.2-inch scherm, 64GB aan opslaggeheugen, diverse sensoren voor het tracken van je fitness-activiteiten en Android KitKat als besturingssysteem.

Wij zien onszelf niet snel met een dergelijk formaat horloge over straat lopen maar volgens Rufus Labs kan dit toestel je smartphone, horloge, portemonnee, fitness tracker en veel meer vervangen. Toch is het niet zo eenvoudig want de Rufus Cuff komt bijvoorbeeld niet met een simkaart-lezer waardoor je altijd de beschikking over bluetooth of WiFi moet hebben. En daarvoor heb je dan weer een smartphone nodig, met name onderweg.

Rufus Labs gelooft echter in het horloge en is daarom vorig jaar een Indiegogo-campagne gestart waarmee meer dan 450.000 dollar opgehaald is. Het bedrijf belooft nu dan ook dat begin volgend jaar de eerste exemplaren (te koop voor 249 dollar per stuk) verstuurd worden.