Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung heeft aangekondigd te zijn begonnen met het produceren van een speciale bioprocessor. Deze processor moet het mogelijk maken vijf attributen van lichaam in kaart te brengen, waaronder je lichaamsvet.

Samsung Bio-Processor: dé chip voor fitnesstrackers en meer

Samsung heeft aangegeven begonnen te zijn met de massaproductie van een speciale chip, die het bedrijf de Bio-Processor noemt. Deze chip moet het gemakkelijk en snel mogelijk maken vijf attributen van het lichaam in kaart te brengen: lichaamsvet, spiermassa, hartslagritme, huidtemperatuur en stressniveau. De eerste fitnesswearables die deze techniek aan boord krijgen verschijnen in de eerste helft van 2016. Het is nu de vraag of Samsung de belofte van deze Bio-Processor waar kan maken: met afwijkende data heb je niets aan de chip.

Aanvankelijk is het idee dat de Bio-Processor van Samsung alleen in de producten van het eigen bedrijf terechtkomt, maar het idee dat de chip ook in producenten van andere fabrikant wordt opgenomen is zo vreemd nog niet. De producent wil het daarom ook gemakkelijker voor andere fabrikanten maken om de chip in hun eigen producten te implementeren. Daardoor kunnen we straks zomaar kleding of andere producten tegenkomen met de Bio-Processor. Welke product straks de eer krijgt de eerste te zijn, is helaas nog niet bekendgemaakt.