Samsung heeft een korte video uitgebracht waarin we kennismaken met de Samsung Gear S2-smartwatch, inclusief zijn roterende rand. Hoewel Samsung daar nog niets over heeft bekendgemaakt, weten we het inmiddels bijna helemaal zeker dat die rand kan draaien.

Samsung Gear S2 te zien met roterende rand

Nadat het Samsung Unpacked-evenement was afgelopen vorige week - waar Samsung twee nieuwe phablets presenteerde, maar helaas geen nieuwe tablet en officieel ook geen smartwatch, ook al werd dat wel aangenomen - kregen we plots nog een teaser te zien van wat de Samsung Gear S2 bleek te zijn. We zagen een mooie smartwatch met een rond scherm (zonder platte band) en Samsung gaf slechts twee dingen aan: het slimme horloge heeft de Gear S2 en hij wordt inderdaad rond - meer informatie kregen we niet.

Deze week heeft Samsung echter een korte video uitgebracht waarin we de Samsung Gear S2 te zien krijgen. Niet helemaal natuurlijk, maar slechts gedeeltes van wat het is en wat het kan. Zo krijgen we enkele wijzerplaten te zien die betrekking hebben op de tijd of het weer, maar ook applicaties die de tijd bijhouden (bijvoorbeeld voor bij het rennen) en je hartslag meten. Daarna volgt misschien wel de meest interessante onthulling van de korte video: enkele apps op een rijtje, die je kunt selecteren met een klein, wit stipje.

Nu snappen we dat je daar niet enthousiast over kunt raken, maar als je kijkt naar de manier waarop het witte stipje beweegt, dan doet dat ons denken aan een besturing vanuit de rand, met een soort kliksysteem. Dat is niet de enige aanwijzing die Samsung geeft met betrekking tot een roterende rand, aangezien we in de videobeschrijving op YouTube de volgende regel tegenkomen: Ready to turn. Wat ons betreft is het dan ook een simpele rekensom, waarvan de uitkomst is dat de Samsung Gear S2 een roterende, functionele rand krijgt.