De Samsung Gear S2 heeft een volledig QWERTY-toestenbord gekregen vanuit de community, die nu te downloaden is voor de Samsung-smartwatch. Ook komt er mogelijk nog een Chat Hub aan, waar je veel chat-apps in onder kunt brengen.

Lekker chatten op je Samsung Gear S2

Wanneer je nu naar de Gear Apps-winkel gaat, dan tref je daar een volledig werkend QWERTY-toetsenbord aan. Dit toetsenbord biedt je een volledig toetsenbord aan op het kleine schermpje van de smartwatch, evenals alle emoji die je gewend bent. Deze emoji zien er wellicht iets anders uit, maar hebben dezelfde gezichtsuitdrukkingen. Wellicht is het typen niet optimaal op dat kleine scherm, en zullen veel mensen teruggaan naar het onboard toetsenbord, maar het is in elk geval goed om te zien dat er alternatieven worden gemaakt.

Binnenkort verschijnt er mogelijk ook een Chat Hub voor de Gear S2. Daar kun je chatapplicaties zoals WhatsApp, Facebook Messenger, Google Hangouts, Line, KakaoTalk, Skype en Viber in onder brengen en chats starten of vervolgen. De app is nu nog niet verkrijgbaar, omdat Samsung hem nog moet goedkeuren. Tot op heden is het alleen mogelijk om op chatberichten te reageren vanuit de notificatie boven in beeld - maar wanneer je die weggeveegd hebt, dan is het helaas niet meer mogelijk. Deze app lost dus dat probleem op.