Er is een nieuw gerucht verschenen over de Samsung Gear S2: volgens de geruchtenmolen krijgt de smartwatch ruimte voor een nano-simkaart. De verwachting is dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de smartwatch op 3 september, vlak voor IFA, aankondigt.

Gerucht: ruimte voor nano-simkaart in Samsung Gear S2

Het is nog niet zo lang geleden dat Samsung een teaser uitbracht van de Samsung Gear S2-smartwatch. In die video zagen we enkele functies van de aankomende smartwatch in beeld en konden we voorzichtig aan bevestigen dat het slimme horloge wordt voorzien van een circulaire rand om het scherm, waarmee je enkele functies op het apparaat kunt bedienen. Zo krijgen we de indruk dat je de rand kunt draaien en daarmee door het menu van de Gear S2 kunt navigeren, maar dat is slechts speculatie onzerzijds.

Op maandagavond Nederlandse tijd kwam de Samsung Gear S2 wederom in het nieuws en wel door een gerucht, niet door een teaser of officiële aankondiging. Het gerucht meldt namelijk dat de Gear S2 wordt voorzien van ruimte voor een nano-simkaart, waardoor je de smartwatch dus helemaal los van je smartphone zou kunnen gebruiken. Bellen zul je er misschien niet mee kunnen doen, maar onderweg berichten ontvangen en versturen, zonder WiFi-netwerk, ligt mogelijk dus wel in het verschiet van de S2.

De verwachting is dat Samsung op 3 september, een dag voordat de IFA-beurs in Berlijn begint, de circulaire smartwatch gaan aankondigen. Dan weten we alles zeker met betrekking tot de mogelijkheden van de rand om het ronde scherm en of we inderdaad onderweg kunnen internetten (en wie weet zelfs wel kunnen bellen). De Samsung Gear S heeft ook ruimte voor een simkaart en stelt gebruikers in staat zo'n beetje alles te doen wat ze ook op hun smartphone kunnen. Gelukkig staat september al om de hoek en duurt het wachten niet lang.