Samsung heeft bevestigd dat er een update aankomt voor de Samsung Gear S2, die veel van de features van de Gear S3 zal toevoegen. Zo krijgen eigenaars van een Gear S2 toegang tot meer bewerkingsmogelijkheden en de wijzerplaten van de Gear S3.

Samsung Gear S2 krijgt Gear S3-features

Samsung heeft op maandag bevestigd dat het een grote update zal uitbrengen voor de Samsung Gear S2. De tweede Gear S2 Value Pack, zoals de update wordt genoemd, zal features bevatten die het bedrijf introduceerde voor de Gear S3, zoals meer opties met betrekking tot het aanpassen van het systeem en de wijzerplaten die standaard worden meegeleverd met de nieuwste smartwatch. Daarnaast krijgt de Gear S2 ook toegang tot enkele nieuwe apps, zoals de Reminders-app (voor geheugensteuntjes) en de Anti-Barometer-applicatie.

De draairing om het scherm kan voortaan ook gebruikt worden voor het aannemen of weigeren van telefoontjes en het weghalen van alarmen, timers en andere notificaties. Wanneer je met de klok meedraait, dan neem je een telefoongesprek aan. Draai je de andere kant op, dan zul je het gesprek weigeren. Ook kun je nu in het Engels met je vinger schrijven en kun je emoji tekenen; handelingen die later worden omgezet in digitale tekens of emoji. Ook zal de S Health-app iets uitgebreider zijn en is er ondersteuning voor de verschillende widgets.

Als laatste is het goed om te weten dat eigenaars van een Samsung Gear S2 nu ook toegang krijgen tot de games voor smartwatch die in de Galaxy Apps Store staan. Check hier wat alle verschillen zijn tussen de Gear S2 en de Gear S3.