De Samsung Gear S2 ligt vanaf nu in de winkel. De nieuwe smartwatch heeft een draaibare ring die moet zorgen voor een betere ervaring. Met de ring navigeer je razendsnel door het menu en je berichten. Ook check je gemakkelijk populaire internationale en lokale apps.

Samsung Gear S2 nu te koop in Nederland

De Samsung Gear S2 heeft een rond scherm. Op dat ronde display moeten de allerlaatste innovaties optimaal tot hun recht komen, aldus Samsung. Met die ring navigeer je rondom het beeldscherm. Berichten versturen, muziek luisteren, voetbaluitslagen checken, et cetera – je doet het allemaal direct vanaf je pols. Ook tijdens het sporten zou de band comfortabel moeten zitten en bekijk je updates snel en eenvoudig. Met een volle batterij gaat de smartwatch twee dagen mee. Draadloos opladen gaat via een wireless charging dock.

Tijdens de lancering van de Samsung Gear S2 zijn diverse lokale apps beschikbaar. Zo laten de NOS- en Telegraaf-app je het laatste nieuws volgen en maakt ParkMobile het gemakkelijk om te parkeren. Met de Pathé- of KLM-app heb je je vlieg- en bioscooptickets altijd om de pols. Ook de apps van Twitter, Nike+ Running, Buienradar en NU.nl zijn direct beschikbaar. Nog niet overtuigd van de Gear S2? Check dan ons hands-on-artikel met het slimme horloge. Binnenkort lees je de recensie van de smartwatch op Wearables Magazine.

Prijs en beschikbaarheid

De Gear S2 is vanaf 30 oktober 2015 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 349 euro. Daarbij is een speciale editie van de Gear S2 beschikbaar in samenwerking met luxe modemerk BALR. De Gear S2 'Special Edition Designed by BALR.' is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 399 euro. De exclusieve BALR.-watch face en apps voor de Gear S2 zijn te downloaden via de Gear App Store.