Samsung heeft in Zuid-Korea het handelsmerk Gear S2 Classic vastgelegd, waardoor de geruchtenmolen wederom op volle toeren draait. De verwachting is dat Samsung zowel de Gear S2- als de Gear S2 Classic-smartwatch aankondigt voordat de IFA in Berlijn begint dit jaar.

Gear S2 Classic -wat wordt het?

Eerder deze maand heeft Samsung tijdens een evenement twee nieuwe phablets aangekondigd en aan het einde van die presentatie liet het ook de eerste teaser van de Samsung Gear S2-smartwatch zien. Niet lang daarna verscheen er nog een teaser van dezelfde smartwatch. Samsung heeft laten weten het horloge binnenkort aan te willen kondigen en wel een dag voordat de IFA in Berlijn van start gaat, namelijk op 3 september. Naast de Gear S2 zou het bedrijf echter nog een smartwatch gaan aankondigen...

Mogelijk brengt Samsung namelijk twee smartwatches onder de noemer Gear S2 uit. Eerder verscheen het gerucht al over een Samsung Gear S2 Classic-horloge, waarvan gedacht wordt dat het gaat om een luxueuze versie van het slimme horloge dat hierboven is afgebeeld (en eerder verscheen op Instagram). De smartwatch ziet er echter al behoorlijk luxe uit, dus zijn we benieuwd naar hetgeen Samsung mee op de proppen komt, aangezien er op dit moment nog helemaal niets over de Samsung Gear S2 Classic bekendgemaakt is.

Wel heeft Samsung het handelsmerk, trademark, al laten vastleggen in Zuid-Korea, maar dat zegt eigenlijk nog helemaal niets. Het kan zijn dat Samsung gewoon voorzichtig en grondig wil zijn en ervoor wil zorgen dat niemand anders Gear S2-gerelateerde namen kan registeren. Het kan ook betekenen dat alleen Zuid-Korea deze smartwatch gaat ontvangen. We moeten echter wachten totdat Samsung zelf met het nieuws naar buiten komt en naar verwachting gebeurt dat dus op 3 september tijdens een persevenement.