Samsung wil graag de patentnamen Gear W en Wheel UX laten vastleggen, omdat het bedrijf blijkbaar meer plannen in petto heeft als het om smartwatches gaat. Vooral het idee achter de Wheel UX is interessant te noemen.

Samsung wil namen Wheel UX en Gear A hebben

De eerste ronde smartwatch van Samsung, genaamd de Gear A, is op dit moment in ontwikkeling bij de fabrikant. Eén van de nieuwe dingen die het apparaat moet gaan introduceren, is de manier waarop we hem gaan bedienen. De Samsung Gear A krijgt namelijk een rond design, met daarom heen een soort wiel en een kroonknop waarmee je de smartwatch kunt gaan bedienen. Dat idee heet mogelijk Wheel UX, een naam die Samsung nu wil laten vastleggen. Ook zou Samsung graag eigenaar willen worden van de term Gear W.

Samsung heeft in de afgelopen weken aangegeven momenteel te werken aan de ‘perfecte smartwatch’. Nu moeten wij dat nog gaan zien voordat we het geloven, maar we geloven in elk geval dat Samsung het gelooft. We weten dat Samsung, ondanks de pauze, werkt aan een smartwatch, onder de codenaam Orbis. Begin deze maand is naar buitengekomen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf die naam heeft aangepast naar Samsung Gear A. En de Samsung Gear A komt straks in twee verschillende versies uit, eentje waarmee je kunt bellen.

Over de Samsung Gear A wordt gezegd dat het een slim horloge wordt met een rond scherm, die onder de motorkap een Samsung Exynos 7420-processor geïnstalleerd heeft. Dat is dezelfde processor die we momenteel vinden in de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. Dat is behoorlijk wat kracht dus voor zo’n klein apparaatje, maar dit betekent niet dat Samsung vol op kracht inzet voor de Orbis. Waarschijnlijk wil het bedrijf deze processor gebruiken voor een langere batterijduur, zodat-ie dagen mee kan gaan.