Er gingen al verschillende geruchten dat alweer de zevende smartwatch van Samsung een rond scherm zou krijgen en vandaag heeft de Koreaanse fabrikant zelf bevestigd dat dit het geval is. Samsung heeft namelijk een teaser verspreid.

Tijdens de presentatie van een nieuwe sdk (software development kit) voor de ontwikkeling van smartwatch-apps toonde Samsung een afbeelding waaruit we op kunnen maken dat de volgende smartwatch van het bedrijf een rond scherm krijgt.

De sdk is in het leven geroepen voor 'een nieuwe generatie Gear', wat dus inhoudt dat ontwikkelaars al aangespoord worden om apps voor het nog onaangekondigde horloge met rond display te ontwikkelen. Helaas ontbreekt het aan details over het formaat en de specificaties van de smartwatch.

Tot op heden heeft elke smartwatch van Samsung, waaronder de Galaxy Gear S die we onlangs aan een review onderworpen hebben, een rechthoekig display meegekregen. Dit zou de eerste smartwatch met een rond scherm van de Koreaanse fabrikant worden. Andere fabrikanten, waaronder Alcatel, Motorola en Huawei hebben wel reeds slimme horloges met een rond scherm uitgebracht of aangekondigd.

De verwachting is dat Samsung het horloge, dat mogelijk de naam Gear A meekrijgt, binnenkort aankondigt. Wat ervoor betaald moet worden is nog onduidelijk.