Skype, een app waarmee je over het internet kunt bellen en chatten, heeft zijn Android-app geüpdatet met Android Wear-ondersteuning. Nee, je kunt niet bellen met je smartwatch, maar bijna wel al het andere met de populaire applicatie doen.

Android Wear-ondersteuning voor Skype

Skype heeft laten weten dat het zijn Android-applicatie heeft voorzien van een update, die onder meer Android Wear-ondersteuning met zich meebrengt. Gebruikers zijn in staat om voortaan op hun Android Wear-smartwatch notificaties te bekijken, berichtjes te beantwoorden (met tekst en emoji) en een telefoontje te accepteren of weigeren. Nee, je kunt niet bellen met je smartwatch, dat moet je nog altijd met je smartphone doen. Je zou kunnen stellen dat de update wat laat aankomt, maar het is fijn dat die er inmiddels is.

Microsoft, de eigenaar van Skype, noemt expliciet Android Wear-smartwatches als Moto 360, Huawei Watch, LG Watch Urbane en de Asus ZenWatch, maar dat doet het bedrijf mogelijk alleen omdat dit de meest populaire slimme Android-horloges van dit moment zijn. Eerder dit jaar bracht Microsoft dezelfde Skype-update al naar de Apple Watch toe. Die eigenaars zijn al sinds april in staat de bovenstaande handelingen te verrichten op hun pols. Je kunt de Android-update via de onderstaande link downloaden.