Er is een smartwatch van LG gespot bij de Amerikaanse keuringsdienst FCC. Waarschijnlijk is dit één van de vier slimme horloges waar het bedrijf achter de schermen aan zou werken. Eind vorig jaar kwamen er vier namen voor smartwatches van de fabrikant in het nieuws.

Smartwatches van LG

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt LG aan vier smartwatches. De namen van deze slimme horloges kwamen eind vorig jaar al in het nieuws. Vandaag verschijnt er echter eentje ook bij de Amerikaanse keuringsdienst FCC, die alle apparaten met betrekking tot communicatie wil inspecteren voordat ze op de markt uitkomen. De notering bij de FCC geeft helaas weinig informatie vrij: we weten nu dat dit specifieke horloge een rond scherm heeft en opgeladen kan worden middels draadloze technologie. Meer is er niet te vinden.

De verwachting is dat deze smartwatch, hoe die ook mag heten, een Qualcomm Snapdragon Wear 2100-chip krijgt, evenals een waterafstotende en stalen body. Tijdens de CES heeft de fabrikant ook niets laten weten over slimme horloges en het ziet er ook niet naar uit dat de fabrikant dat snel zal doen, al kan deze notering er desondanks op wijzen dat er iets onderweg is. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat ook deze smartwatch op Android Wear 2.0 zal draaien, aangezien die software waarschijnlijk in februari gelanceerd wordt.