Op de Duitse website van de Apple Store is te zien dat sommige Apple Watch-modellen nu al vertraging hebben opgelopen. Zouden die productieproblemen dit keer te hardnekkig zijn of past Apple een oude strategie toe?

Apple Watch: nu al te laat?

Mocht je wel interesse hebben in een Apple Watch, maar nog niet zeker weten of je hem ook vrijdag gaat pre-orderen? Dan kan het voorkomen dat je langer op je slimme horloge van Apple moet wachten, wanneer je hem na het weekend bestelt, bijvoorbeeld. Onder andere de Duitse online Apple Store laat al zien dat sommige Apple Watch-modellen vertraging hebben opgelopen. Zo wordt het Sport-model tussen 24 april en 8 mei geleverd, terwijl er bij de Edition slechts alleen de maand mei vernoemd wordt - zonder specifieke datum.

Eerder kwam al naar buiten dat er productieproblemen waren en dat de voorraad beperkt is. Maar het zijn geen problemen die Apple niet aan zag aankomen, zo claimt een bron, dus wellicht zijn die obstakels ook weer snel verdwenen. De onbekende bron van dit nieuws claimt dat Apple een hoop technologie in een klein apparaat moet proppen en veel van die technologie gebruikt het bedrijf voor het eerst (zoals het oled-scherm). Maar goed, mocht de Apple Watch straks echt niet leverbaar zijn, dan is-ie natuurlijk gewoon, door populariteit, uitverkocht.

Apple-fanaten denken dat Apple ondertussen ook een oude strategie toepast. Door bepaalde modellen minder goed leverbaar te maken, kan het zijn dat je de verkoop van andere modellen weer opschroeft, omdat mensen niet met lege handen naar huis willen. Ondanks het feit dat Apple de consument gaat stimuleren de Apple Watch online te verkopen, aangezien dat logistiek veel beter te overzien is. Vanaf vrijdagochtend 10 april 09:01 uur kun je de Apple Watch vooruit bestellen, onder andere in Duitsland en Frankrijk.