Sony heeft bekendgemaakt dat de aankomende update voor Android Wear nog meer functies in petto heeft dan Google eerder meldde. Ook weten we inmiddels zeker dat dit de 5.1-update voor de smartwatch-software is.

Sony maakt meer Android Wear-functies bekend

Google heeft gisteren enorm veel informatie vrijgegeven over de toekomstige update voor Android Wear. Desondanks heeft het bedrijf wel wat info weggelaten en onbekend is of dit bewust is gegaan. Vond Google deze features wat minder boeiend of wilde de zoekmachinegigant ervoor zorgen dat we onze aandacht eerst zouden focussen op de functies die gisteren zijn getoond? De antwoorden op die vragen zullen we wellicht nooit krijgen. Gelukkig is Sony er dan nog om de gaten op te vullen, met meer info over die aankomende Android Wear-update.

Sony heeft inmiddels bevestigd wat we allemaal al een beetje dachten: dit is de 5.1-update voor het Android Wear-platform. We hebben nu met zo'n grote update te maken, dat het ook haast niet anders kan. Eén van de functies die Google niet noemde, maar Sony wel, is dat notificaties nu ook als pop-up in beeld komen, net zoals dat het geval is op je Android-smartphone of -tablet met Android 5.0 Lollipop. Ook heb je straks de mogelijkheid de lettergroottes aan te passen, zodat je alles kunt lezen op het kleine schermpje dat zich op je pols bevindt.

Android Wear heeft van Google dus flink wat verbeteringen meegekregen. Zo is er nu volledige ondersteuning voor WiFi-netwerken. Dit houdt in dat je niet per se een smartphone gekoppeld moet hebben, je kunt ook een directe koppeling met een WiFi-netwerk leggen om van diverse functionaliteiten en applicaties gebruik te maken. De grote update voor Android Wear wordt de komende weken door Google uitgerold. Het is echter en helaas onduidelijk wanneer welke smartwatch de update precies ontvangt.