Sony Computer Entertainment Europe kondigt de PlayStation Flow aan: een wearable die gamers het zwembad in moet helpen tijdens het gamen. Kom je een zwemleven tegen? Trek de sensoren aan en spring het water in.

Lekker zwemmen met PlayStation Flow

Sony Computer Entertainment Europe heeft vandaag de PlayStation Flow aangekondigd: een wearable die je draagt tijdens het zwemmen - met of zonder water. Met PlayStation Flow wil Sony de gamers in fit krijgen door specifieke gamelevels die zich onder water afspelen te combineren fysieke activiteiten in het zwembad. PS Flow is ontwikkeld door het team van PlayStation Wearable Entertainment Technology. Het is een combinatie van gamen op de PS4 en zwemmen, waardoor je als speler letterlijk in een andere wereld kunt duiken.

playstation-flow-bril

Met deze nieuwste innovatie word je als speler nog meer bij het spel betrokken tijdens de onderwateronderdelen van PS4-games. PS Flow maakt gebruik van een duikbril met LCD-scherm die naadloos communiceert met vier afzonderlijke sensoren die zijn aangebracht op de armen en benen voor een unieke onderwaterervaring. De waterbestendige oordopjes die in de duikbril zijn ingebouwd zorgen voor een zeer realistische geluidsomgeving onder water. Waterlevels waren nog nooit zo echt voor PlayStation Flow.

playstation-flow-droger

Om de gamer van alle gemakken te voorzien wordt PS Flow ook uitgebracht met meegeleverd droogsysteem. De PlayStation Flow Body Dryer droogt sneller dan een handdoek of handdroger en is een ware doorbraak op het gebied van droogtechnologie. PS Flow registreert bewegingen zowel aan het wateroppervlak als onder water. Met behulp van remote-play-technologie worden de bewegingen van de speler overgebracht op de PS4 thuis. Door de successen van Share Play en Project Morpheus, is Sony overtuigd van deze baanbrekende gametechnologie.