Sony heeft de Sony SmartBand 2 nog helemaal niet aangekondigd, maar heeft al wel alvast de companion app gelanceerd in Google Play. Dankzij die applicatie weten we in elk geval dat de onaangekondigde fitnesstracker een hartslagmeter krijgt.

Sony SmartBand 2 onderweg

Hoewel Sony nog helemaal niet de SmartBand 2 heeft aangekondigd, heeft het bedrijf al wel een companion applicatie van de onaangekondigde hardware vrijgegeven in Google Play, de digitale winkel van Google voor het Android-platform. Dankzij die app weten we nu in elk geval dat de Sony SmartBand 2 een hartslagmeter krijgt. Dat kan we althans opmaken uit de afbeeldingen die op de productpagina binnen Google Play staan. Ook wordt de SmartBand 2 voorzien van een 'smart wake up'-functie, om 'beter' op te kunnen staan.

sony-smartband-2-app

Verder kunnen we op de pagina lezen dat de applicatie is geoptimaliseerd voor Sony Xperia-apparaten, maar is het gelukkig zo dat die niet exclusief voor Sony's eigen toestellen is. Dat betekent dus dat je hem op alle geschikte Android-apparaten kunt binnenhalen. Wat de app precies nodig heeft, is echter niet bekend. Sony heeft de productpagina alweer offline gehaald, dus we kunnen niet lezen hoeveel vrije schijfruimte we straks nodig hebben (zal niet heel veel zijn) en welke versie van Android we minimaal moeten hebben (mogelijk Android 4.1 of hoger).

De Sony SmartBand is een fitnesstracker die doet wat je ervan mag verwachten: het brengt je dagelijkse activiteiten in kaart voor de momenten waarop je sport, maar kan je ook helpen met het in kaart brengen van je slaappatronen en je op basis van alle activiteiten een doel aanmeten waar je naar zou kunnen streven. Verder kun je notificaties ontvangen door middel van trillingen en je muziek bedienen vanaf je pols, al zijn alle opties behoorlijk gelimiteerd door het gebrek aan een schermpje. De SmartBand heeft slechts één knopje.