De agenda-applicatie Sunrise Calendar heeft een update gekregen voor iOS, waardoor je de app nu ook op je Apple Watch kunt gebruiken. De update is gratis voor iedereen die de Calendar-applicatie al op z'n iOS-apparaat heeft staan en nu te downloaden.

Sunrise Calendar nu verkrijgbaar voor Apple Watch

Dit weekend heeft de populaire agenda-applicatie Sunrise een update gekregen waarmee het mogelijk is de app te gebruiken op je Apple Watch. Heb je Sunrise al op je iOS-apparaat staan, dan is de update nu gratis te downloaden. Met Sunrise Calendar op je Apple Watch kun je geen afspraken aanmaken, maar wel een overzicht bekijken van de afspraken die al in je agenda staan. Wanneer je op een afspraak, taak of evenement tapt, dan krijg je er meer informatie over te zien. Ook kun je notificaties ontvangen voor je afspraken.

Sunrise is een behoorlijk uitgebreide kalenderapplicatie. Je organiseert er je evenementen, inclusief afspraken, alarmen, verjaardagen, Google Maps-integratie en nog veel meer. Ook is er ruimte voor je Gmail- en Facebook-account, waar Sunrise weer je verjaardagen en dergelijke uit halen. Daarnaast werkt Sunrise prima samen met een hoop andere third-party-apps, waaronder Evernote, zodat je altijd allerlei handige en relevante informatie hij de hand hebt wanneer je de Sunrise-applicatie open hebt staan op je tablet.

Onlangs kwam nog naar buiten dat Microsoft de populaire, zo niet de beste, kalenderapplicatie heeft gekocht. Onduidelijk is nog voor welk bedrag, maar eerdere geruchten spraken over een getal van 100 miljoen euro. Microsoft koopt de app twee maanden nadat het eerder Acompli kocht, een populaire e-mailapplicatie, die eveneens uitgekomen is op Android en iOS. Een paar weken later heeft Microsoft het team achter Acompli bij het Outlook-personeel gevoegd, waardoor er al snel een nieuwe Outlook-versie werd uitgebracht.