Horlogemaker Swatch schijnt deze zomer zijn eerste smartwatch te lanceren; hoe 'smart' het horloge wordt, valt nog te bezien. Er is maar weinig over de smartwatch bekend, en tot nu toe is er nog niets gezegd over het OS van het apparaatje.

Gerucht: deze zomer lanceert Swatch eigen smartwatch

Inmiddels weten we zeker dat TAG Heuer met een Android Wear-smartwatch op de proppen komt, maar dat is niet de enige Zwitserse horlogemaker die een slim horloge gaat lanceren. We weten dat Swatch ook werkt aan een eigen smartwatch en dat horloge zou nog wel eens van de zomer kunnen worden uitgebracht. Dat meldt althans The Wall Street Journal, een krant met een goede reputatie als het om geruchten gaat. Hoe slim deze smartwatch echter gaat worden valt nog te bezien - er is nog niets bekend over het OS bijvoorbeeld.

Een OS is een operating systeem, dat besturingssysteem betekent in het Nederlands. Populaire besturingssystemen voor smartwatches op dit moment zijn natuurlijk Android Wear (van Google) en watchOS (van Apple), maar Samsung heeft bijvoorbeeld ook het eigen Tizen-systeem. Mocht Swatch een OS gaan installeren op zijn eigen smartwatch, dan is de kans klein dat het bedrijf met een eigen systeem komt en de kans groot dat het kiest voor Android Wear, vanwege de toegankelijkheid en het open karakter voor het platform.

Eerder kwam al wel naar buiten dat de Swatch-smartwatch een nfc-chip krijgt, waarmee je bijvoorbeeld mobiele betalingen kunt verrichten of hoteldeuren mee kunt openen. Ook schijnt de batterij van het horloge lekker lang mee te gaan. Bovendien is ook al eerder bekendgemaakt dat Swatch het horloge in de zomer van 2015 zal aankondigen en ergens in de tweede helft van 2015 zou lanceren, maar tot op heden hebben we daar dus nog niets van vernomen. Het is nu afwachten totdat Swatch de smartwatch eindelijk aankondigt.