Als je voor één van de vele smartwatches die momenteel te koop zijn gaat dan kom je eigenlijk altijd één minpunt tegen; de batterijduur. Er zijn maar weinig slimme horloges die langer dan een of twee dagen meegaan op een volle lading. Swatch wil hier verandering in brengen.

Het Zwitserse horlogemerk Swatch laat deze week weten te werken aan een batterij voor smartwatches die maanden moet meegaan wanneer volledig opgeladen. Hiervoor werkt het bedrijf samen met zijn onderzoeksgroep Belenos en batterijproducent Renata.

Volgens Swatch-ceo Nick Hayek is de batterijduur één van de belangrijkste punten van smartwatches waar nog veel winst te behalen valt. Hayek voorziet dan ook dat de fabrikant die de batterijduur als eerste drastisch weet te verlengen een competitief voordeel kan behalen.

Of Swatch de nieuwe batterij direct in een eigen smartwatch verwerkt is niet duidelijk. Het bedrijf heeft al wel aangegeven binnenkort een eigen smartwatch op de markt te brengen. Dit moet volgens het bedrijf echter geen 'smartphone om je pols' worden.