We weten inmiddels dat wearables in verschillende soorten en maten komen, en ook voor een specifieke doelgroep ontwikkeld kunnen worden. Dit laatste is het geval bij de Swimmo, een smartwatch die speciaal voor diegenen die graag zwemmen ontwikkeld is.

De Swimmo is een geavanceerde wearable die je activiteiten tijdens het zwemmen bij kan houden. Het horloge houdt onder meer bij hoeveel calorieën er verbrand zijn, wat je hartslag is, hoe snel je gezwommen hebt en welke afstand er in het water afgelegd is. Vanzelfsprekend is de smartwatch waterdicht en de bediening vindt plaats middels touch en speciale gestures (bewegingen). Het mooie is dat je ook tegen andere Swimmo-gebruikers kunt zwemmen en je resultaten met anderen kunt delen.

Swimmo

Het bedrijf achter de Swimmo geeft aan dat dit de eerste smartwatch speciaal voor zwemmers is. Het horloge is uitgerust met speciale features voor trainingsdoeleinden, waaronder PaceKeeper en IntensityCoach. Daarbij is de smartwatch compatibel met zowel Android als iOS, middels een Bluetooth-verbinding kan een koppeling met een smartphone gelegd worden. Natuurlijk kan de data vervolgens in apps als HealthKit, Strava en RunKeeper gebruikt worden.

Via Kickstarter zocht het bedrijf achter de Swimmo een startkapitaal van 39.000 dollar. Maar, er is inmiddels al 57.000 dollar opgehaald dus we mogen er vanuit gaan dat de Swimmo daadwerkelijk op de markt komt. Voor een inleg van 169 dollar kun je je eigen exemplaar reserveren. De eerste levering staat gepland voor oktober.