Samsung werkt samen met Skybound Entertainment aan de virtual reality-serie Gone, exclusief voor de Samsung Gear VR-headset. Skybound Entertainment is verantwoordelijk voor de immens populaire The Walking Dead-serie, van de Amerikaanse zender AMC.

Gone: Walking Dead-makers produceren Gear VR-serie

Samsung werkt samen met de mensen achter de immens populaire serie The Walking Dead, Skybound Entertainment, aan een serie die exclusief en op maat gemaakt wordt voor de Samsung Gear VR. In Gone wordt je als kijker in de wereld van de personages in deze serie getrokken. Het is geen game, dus je hebt nergens invloed op, maar wordt wel ondergedompeld in de omgevingen en emoties. Gone is een serie over een vermist meisje, die op klaarlichte dag verdwijnt, en wat voor impact dat heeft op het gezin.

De serie wordt opgedeeld in clips van zes minuten, die zijn opgenomen met 360 graden-camera's. Dat betekent dat je dus als kijker om je heen kunt kijken, om te zien wat er bijvoorbeeld 'achter de camera' gebeurt. Ook krijgt de serie zogenaamde 'hotspots', die je als kijker een ander perspectief kunnen aanbieden. De makers geven aan dat je als kijker echter genoeg tijd hebt om de omgeving te ontdekken, zodat je niets hoeft te missen van dit virtuele avontuur in verhaalvorm. De serie wordt uitgebracht voor de Milk VR-videoapplicatie.