Binnenkort zou Apple het toestaan dat third-party accessoiremakers geïntegreerde opladers in de docks voor Apple Watch kunnen aanbieden. Nu is het nog zo dat je zelf met zo'n dock en je oplaadkabel moet gaan priegelen, dus dit zou een mooie ontwikkeling zijn.

Gerucht: Apple Watch-docks met geïntegreerde oplaadkabels

Binnenkort zou het Apple het toestaan dat fabrikanten die in het MFi-programma zitten (Made for iPhone/iPad/iPod) Apple Watch-docks mogen maken met geïntegreerde opladers. In de dock zit dan zo'n speciale oplaad-pad die de accessoiremakers dienen aan te vragen bij het bedrijf uit Cupertino. Mocht dit gerucht kloppen, dan zou dat het einde betekenen van de standaarden zoals we ze nu kennen en kunnen zien op de bovenstaande foto, waar je zelf moet priegelen met het kabeltje en dat er niet mooi uitziet.

Het zou tevens betekenen dat consumenten kant-en-klare docks in de winkel zouden kunnen kopen, waar zij dan in de avond hun Apple Watch in leggen en verder niets hoeven te doen. Hopelijk houden die accessoiremakers dan wel rekening met de nieuwe nachtmodus die Apple gaat introduceren met watchOS 2 - het slimme horloge moet dan niet verticaal, maar horizontaal worden weggelegd. Maar gelukkig duurt het nog even voordat dergelijke docks op de markt verschijnen, dus is er tijd zat daar rekening mee te houden.

En het zou goed mogelijk kunnen zijn dat die accessoire daar rekening mee gaan houden, want door het dock te integreren met een oplaadstation, komen er tal van afwisselende designmogelijkheden tot de beschikking van designers. Hetgeen wat al die designers tot nu toe ervan weerhield met iets speciaals op de proppen te komen, heeft onder meer te maken met het feit dat consumenten nog steeds in staat moeten zijn zelf dat kabeltje in de dock te drukken. De eerste nieuwe opladers worden aan het einde van dit jaar verwacht.

Lees ook onze recensie van de Apple Watch.