Microsoft en Unity hebben aangegeven dat Unity ondersteuning aanbiedt voor Microsoft HoloLens. Unity is een game engine waar heel veel ontwikkelaars gretig gebruik van maken voor het bouwen en ontwikkelen van hun eigen videogames.

Unity voor Microsoft HoloLens

Microsoft en Unity hebben aangekondigd dat Unity ondersteuning gaat aanbieden voor HoloLens. HoloLens is de wearables van Microsoft die je op je hoofd zet en vervolgens via augmented reality beelden over de realiteit plaatst. Dat biedt enorm veel uitkomst voor videogames. In het verleden zijn die ideeën al tot uiting gekomen in (sci-fi-)films, maar ook videogames hebben zich gewaagd aan de ideeën die nu werkelijkheid kunnen worden (in dit geval gaat het dan om een videogame in een videogame). En Unity is extreem populair.

Maar wat is Unity? Unity is een game engine: een basis waar game-ontwikkelaars hun game op kunnen bouwen door middel van simpele en meer ingewikkelde methodes en opties. Vandaag de dag worden er ontzettend veel games met deze engine gebouwd. Zowel kleine onafhankelijke ontwikkelaars (de indies) als de grote spelers op de markt (zoals Square Enix) gebruiken de engine voor mobiele en andere downloadable games, zoals Hearthstone, Deus Ex: The Fall en Hitman Go: drie populaire, (mobiele) games van dit moment.

Wat voor games het oplevert, is voor nu nog niet bekend. Maar we kunnen we gissen, natuurlijk. Maar dat laten we liever aan de ontwikkelaars zelf over. Unity geeft overigens aan dat de game engine niet alleen voor games gebruikt hoeft te worden. De software kan als basis gebruikt worden voor allerlei applicaties, bijvoorbeeld voor social media of gezondheidszorg. Het is dus nog even afwachten wat het precies oplevert; mocht bijvoorbeeld Minecraft gaan worden zoals op de bovenstaande afbeelding, dan zijn wij bij dezen verkocht.