Oculus maakt bekend dat de verfapplicatie Quill vanaf begin december gratis te downloaden zal zijn voor de Oculus Rift. Dat is niet geheel toevallig ook het moment dat de Touch-controllers net te koop zijn, waardoor consumenten meteen kunnen zien wat die controllers in huis hebben.

Quill gratis te downloaden

Quill - een applicatie waarmee je in virtual reality kunt verven, gemaakt door Oculus - zal vanaf begin december gratis te downloaden zijn voor iedereen met een Oculus Rift-headset. Het gaat hier nog wel om een bèta-versie van de app. Maar wanneer je de applicatie downloadt en je de Touch-controllers in huis hebt gehaald, dan krijg je wel meteen een goed beeld van wat die controllers precies kunnen doen in een virtuele ruimte. De schilderijen die je maakt bestaan uit driedimensionale borstelstroken, die je in ergens in de lucht kunt plaatsen.

Zo'n strook kan worden bewerkt nadat die is geplaatst in virtual reality, waardoor artiesten hun eigen stempel goed kunnen achterlaten op de digitale kunstwerken. In de onderstaande video kun je goed bekijken hoe een kunstwerk er uiteindelijk uit kan komen te zien. De schilderijen zijn gemaakt met Quill en doen niet onder voor schilderijen die je in het echte leven kunt maken.