Voordat je je zorgen gaat maken: niet doen! De Apple Watch mag deze test dan niet hebben overleeft, hij staat z'n mannetje wel. Er moet een pan van ruim drie kilo aan te pas komen om het glas te doen breken.

Apple Watch niet bestand tegen steelpan

Het lijkt een rage te worden: wat kan de Apple Watch hebben en wat niet? Videomakers van over heel de wereld laten zien welke gekke ideeën ze nu weer hebben om de Watch aan te onderwerpen en in de afgelopen weken hebben we al heel wat video's voorbij zien komen. De onderstaande video wilden we je echter niet onthouden, want het laat zien wat er allemaal kan gebeuren wanneer je de Apple Watch in de keuken gebruikt. Oké, de gebeurtenissen zijn wat overdreven, maar de laatste test kan nog wel eens voorkomen.

In de bovenstaande video zien we dat de Apple Watch allerlei ongein overleeft. We weten al dat het water kan overleven en nu weten we ook dat het kokend water kan overleven - maar niet te lang. Mocht je Watch dus in een pan kokend water vallen, haal hem er dan zo snel mogelijk weer uit. Mocht je Apple-horloge met enige regelmaat tegen een grote kaasschaaf worden gehouden die toevallig heen en weer gaat, geen zorgen: dat overleeft het schermpje wel. Evenals de aanvallen met de messen: de Watch werkt alsof er niets aan de hand is.

Maar een steelpan van meer dan drie kilo? Nee, dat overleeft het apparaatje niet. Wellicht dat het iets te maken heeft met al die beproevingen die we eerder in de video zagen, maar wanneer je een steelpan op de Apple Watch laat vallen, dan zal dat scherm toch echt naar de gallemiezen zijn. Let wel: voordat die pan erop werd laten vallen, werd de Apple Watch eerst op de grond gegooid. Desondanks is het aan te raden je Apple Watch niet op het aanrecht te laten liggen wanneer je aan het koken bent. Want straks ligt-ie onder de steelpan.