Er is een nieuwe video opgedoken die ons laat zien hoe krasbestendig het schermpje van de Apple Watch Sport daadwerkelijk is. Hij is minder krasbestendig dan de Apple Watch, maar je hoeft je geen zorgen te maken in het dagelijkse gebruik.

Apple Watch Sport minder krasbestendig, maar...

Niet heel lang geleden zagen we al een video waarin we konden zien hoe krasbestendig het scherm van de Apple Watch is. Vandaag hebben we een video die laat zien hoe goed het schermpje de goedkopere en waarschijnlijk straks meest populaire Apple Watch Sport het doet in een gelijkwaardige test. De uitslag zal je misschien niet verrassen: hij is minder krasbestendig dan het iets duurdere model. En dat heeft alles te maken met het glas dat gebruikt wordt. Maar: in het dagelijkse gebruik van het slimme horloge, heb je gelukkig niets te vrezen.

De Apple Watch Sport is voorzien van Ion X-glas (waarvan wordt gedacht dat het in feite Gorilla Glass van de iPhone is), in tegenstelling tot de Apple Watch, die is voorzien van saffier. Het wordt vaak aangenomen dat Ion X-glas veel minder weerstand biedt tegen aanvallen van buiten af, maar uit de bovenstaande video blijkt dit dus wel mee te vallen. Wanneer het glas in aanraking komt alledaagse objecten zoals een sleutel of een mes, zie je dat het Ion X-glas zijn mannetje staat. Het verliest echter van schuurpapier, maar dat kunnen we hem niet kwalijk nemen.

Gelukkig is het niet zo dat je dagelijks schuurpapier in je handen hebt en is de kans dus ook klein dat het horloge met dat papier in aanraking komt (tenzij je een klusjesman bent, maar dan doe je er sowieso goed aan een iets goedkopere smartwatch te nemen!). Krasbestendigheid hoeft dus geen doorslaggevend element te zijn voor de keuze van een Apple Watch, tenzij je er zeker van wil zijn dat je nooit een krasje op het glas wil vinden. De Apple Watch is momenteel nog niet in Nederland te koop. Onduidelijk is wanneer dat wel het geval is.