Google heeft Android Device Manager uitgebracht voor Android Wear, zodat je je smartphone kunt terugvinden wanneer je hem kwijt bent. De update moet in de komende weken voor iedereen beschikbaar zijn.

Sneller je telefoon vinden met Android Wear

Google heeft bekendgemaakt dat Android Device Manager momenteel wordt uitgerold voor alle smartwatches met Android Wear. Met de Device Manager ben je in staat je smartphone terug te vinden wanneer je hem kwijt bent. Daarvoor moet je natuurlijk wel je smartphone al hebben gekoppeld aan je smartwatch. Mocht je dat hebben gedaan, dan kun je door het uitspreken van een korte stemcommando je smartwatch de opdracht geven je telefoon te vinden Vervolgens laat die je smartphone overgaan, tot je hem gevonden hebt.

Wil je de functie straks gebruiken wanneer hij ook voor jou beschikbaar is? Dan activeer je hem door eerst "OK Google" hardop uit te spreken. Vervolgens zeg je "Find my phone" en je smartwatch doet daarna de rest. Overigens is het ook mogelijk de optie Find my phone vanuit het menu te selecteren. Het is wel zo dat je telefoon ten alle tijden in verbinding moet staan met je smartwatch. Heb je dus bijvoorbeeld je bluetooth of wifi uitstaan ter batterijbesparing, dan werkt de functie helaas niet en gaat de smartphone ook niet over.

Android Wear is een versie van het Android-besturingssysteem die je vindt op een Android-smartphone of -tablet. Om een Android Wear-smartwatch te kunnen koppelen aan je smartphone of tablet, heeft die tenminste Android 4.3 Jelly Bean of hoger nodig. Ook moet het apparaat beschikken over bluetooth, maar vandaag de dag is dat een standaard feature op een moderne Android-smartphone. Het is op moment van schrijven (officieel) nog niet mogelijk je iPhone of smartphone met een versie van Windows erop te koppelen.