De makers van de populaire Vine-applicaties hebben laten weten dat er vanaf nu ook een Vine-app voor Apple Watch te downloaden is. Met deze app kun je je favoriete Vine-video's bekijken, vanaf je pols - zonder je smartphone te hoeven pakken.

Vine nu verkrijgbaar op Apple Watch

Vine is vanaf nu verkrijgbaar voor de Apple Watch. Vine is een app waarmee je korte video's kunt bekijken en maken op je smartphone. Meestal worden Vine-video's gebruikt voor droge of ongemakkelijke momenten (nog vaker in scène gezet), maar soms zitten er echt leuke video's tussen. Die video's kun je dus vanaf nu bekijken vanaf je pols, wanneer je een Apple Watch hebt. Ook kun je een complicatie instellen, waarmee je kunt zien hoe vaak een video van jou bekeken is. Video's uploaden gaat natuurlijk niet, vanwege het gebrek aan een camera.

De Vine-app kwam al even voorbij tijdens de zomerpresentatie van Apple en sindsdien is die dus al in ontwikkeling. Vine zou eigenlijk samen lanceren met watchOS 2, maar liep dus vertraging op. Een gegeven dat we bij meerdere Apple Watch-apps zien. Hoewel Apple wel veel support heeft voor het platform, lijken ontwikkelaars er geen haast bij te hebben ook apps te maken voor de Apple Watch. Tot op heden leeft namelijk de consensus dat je de Apple Watch niet 'nodig' hebt, zoals je wel een smartphone 'nodig hebt'. En dat brengt schade met zich mee.