Fabrikant LG heeft tijdens de Game Developers Conference in San Francisco een eigen virtualrealitybril aangekondigd. Helaas zijn er momenteel nog maar weinig details beschikbaar over de nieuwe vr-bril.

Eigen virtualrealitybril van LG

Momenteel vindt de Game Developers Conference plaats in San Francisco, waar verschillende fabrikanten, game-uitgevers en game-ontwikkelaars aanwezig zijn om nieuwe dingen te laten zien en met elkaar in contact te komen. Eén van de aanwezigen is LG, die daar een eigen virtualrealitybril heeft aangekondigd. Nu heeft het bedrijf eerder al een vr-bril gelanceerd, maar die kon alleen worden gekoppeld aan de LG G5. Het gaat hier nog wel om een prototype die "is designed to deliver a high fidelity, next generation VR experience".

LG heeft daarnaast aangegeven dat het nu feedback ontvangt van de aanwezige ontwikkelaars en dus op een later moment terugkomt op commerciële informatie, zoals prijs en beschikbaarheid. De verwachting is dat SteamVR met de headset zal werken, waardoor we dus waarschijnlijk te maken hebben met een headset zoals de Oculus Rift en HTC Vive. Mogelijk betekent dit ook dat de HTC Vive niet meer als enige exclusief toegang krijgt tot SteamVR. Het wachten is nu totdat LG zelf meer informatie vrijgeeft over de virtualrealitybril.