Volgens een online techjournalist met welingelichte bronnen brengt Google een update voor Android Wear uit op 28 juli 2015. Helaas is er nog niet bekend wat we van die update mogen verwachten, aangezien daarover nog geen geruchten zijn verschenen.

Gerucht: Android Wear-update verschijnt 28 juli

De laatste keer dat Google een grote update voor het Android Wear-platform voor smartwatches aankondigde, was alweer in april van dit jaar. En ondanks het feit dat die update niet direct voor alle smartwatches beschikbaar was, de Motorola Moto 360 kreeg hem bijvoorbeeld heel laat, is het alweer tijd voor de volgende update. Volgens een online techjournalist met welingelichte bronnen, verschijnt die update alweer op 28 juli 2015. Dat is dus over ongeveer vier weken. Wat de update gaat brengen, is helaas nog niet naar buiten gebracht.

Ondanks het feit dat we niet weten wat er onze kant op komt, denken we niet dat we met een gigantische update te maken krijgen. In tegenstelling tot het gewone Android-platform, voor smartphones en tablets, krijgt Android Wear niet slechts één grote update per jaar, maar in plaats daarvan meerdere kleine updates waar vaker iets grotere features tussenzitten. De techjournalist in kwestie geeft aan dat er binnenkort meer details vrijkomen over de Android Wear-update, dus tot die tijd moeten we het doen met alleen de mogelijke datum.

De laatste grote Android Wear-versie die Google lanceerde, bracht wel een aantal toffe dingen met zich mee. Zo kregen Android Wear-smartwatch-eigenaars ineens WiFi-ondersteuning, waardoor je de smartwatch niet meer in huis aan je smartphone gekoppeld hoeft te houden. Dat scheelt immers ontzettend veel energie, waardoor de batterij van je telefoon langer meegaat. Helaas is het zo dat niet alle Android-smartwatches van die functie gebruik kunnen maken, omdat die geen WiFi-chip hebben. Lees hier meer over Android Wear 5.1.