De volgende Apple Watch zou al volgend jaar gelanceerd kunnen worden en, zo blijkt uit een gerucht, LG produceert als enige het schermpje voor dat slimme horloge. Zoals gewoonlijk hebben zowel Apple als LG nog niet gereageerd op deze geruchten.

Apple Watch-opvolger verschijnt volgend jaar

Naar verluidt heeft Apple gekozen voor LG als exclusieve leverancier voor het scherm van de tweede generatie Apple Watch, die mogelijk al volgend jaar op de markt verschijnt. Het bedrijf uit Cupertino schijnt eerst overwogen te hebben voor meerdere leveranciers te kiezen, maar zou dus uiteindelijk hebben gekozen voor LG als enige fabrikant, vanwege superieure productenkwaliteit en het productieproces. Normaliter kiest Apple ervoor om de componenten bij meerdere fabrikanten te laten produceren, om twee redenen.

Als eerste reden: het zorgt ervoor dat je nog een vangnet hebt als het op productieproblemen aankomt. De huidige Apple Watch is slecht verkrijgbaar, mede door het feit dat er onderweg heel wat productieproblemen waren opgedoken. Door je productieproces uit te smeren over meerdere producenten, kun je in theorie voorkomen dat het product slecht leverbaar is, omdat je kunt rekenen op het werk van meerdere bedrijven. En Apple zou zodoende ook betere prijsafspraken kunnen maken, door ook direct met concurrenten afspraken te maken.

De bron van het bericht heeft echter nog geen staat van dienst als het om plausibele geruchten gaat. De reden dat we het bericht toch meepakken, is omdat Apple en LG wel degelijke nauwe banden hebben, waardoor het gerucht dat de Apple Watch 2 volgend jaar uitkomt, nog wel eens waar kan zijn. Naast displays voor de Apple Watch maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant namelijk ook schermen voor iPads, iMacs en MacBooks. Eerder deze maand kondigde Apple overigens watchOS 2 aan, waar je hier alles over kunt lezen.