Vanaf nu kun je handige informatie over je Volkswagen auto op je pols bekijken middels de Car-Net app voor de Apple Watch.

Car-Net

Volkswagen Amerika heeft vandaag aangekondigd dat haar Car-Net app ook naar de Apple Watch komt, Apple's slimme horloge. Binnenkort kunnen eigenaars van een Volkswagen-auto dus van afstand communiceren met hun auto, middels hun Apple Watch. De meeste functies van de Car-Net app zijn vooral gericht op veiligheid en benzineverbruik. Je hebt onder andere de mogelijkheid om je auto van afstand te sluiten, updates te krijgen als je alarm afgaat, je benzineverbruik te controleren, en informatie binnen te krijgen over de status van je onderdelen. Ook kun je middels een handig kaartje de weg vinden naar je auto, voor het geval dat je bent vergeten waar je geparkeerd hebt.

Vanaf nu hoef je daar niet meer je telefoon voor uit je zakken te vissen, en krijg je alle meldingen direct op je pols binnen. Verwacht verder echter niet een hele hoop extra opties; de Apple Watch app stuurt alleen de notificaties door en geeft je de mogelijkheid om je deuren en ramen te sluiten, verder zul je alsnog je telefoon moeten pakken. Het is dan ook maar de vraag of deze app niet in het rijtje gaat staan van situaties waarin je net zo makkelijk je telefoon kan gebruiken. Je kunt de app vanaf nu downloaden, al werkt de app alleen op de nieuwste modellen van 2014 en alle modellen uit 2015.