De ontwikkelaar van de Wear Mini Launcher heeft een verse update uitgebracht voor de alternatieve launcher voor het Android Wear-platform. Dankzij de update, die wordt uitgerold in fasen, krijg je onder meer toegang tot het snelle menu.

Wear Mini Launcher is een alternatieve Android Wear-launcher

Voor Android Wear heb je nog niet zo veel alternatieve launchers als voor het normale Android, maar Wear Mini Launcher is al wel één van de betere van het platform. Vandaag heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt een update te hebben uitgebracht voor de app, maar die kun je mogelijk nog niet via Google Play downloaden. In plaats daarvan kun je hem veilig op je Android-toestel binnenhalen via deze link, aangezien de maker nog niet zeker weet dat alle kinken uit de kabel zijn gehaald. De officiële uitrol is daarom gefaseerd.

Wear Mini Launcher heeft een aantal toffe nieuwe features geïmplementeerd, zoals de mogelijkheid een quick menu op te roepen, je muziek te bedienen vanaf je pols, een zaklamp aan te zetten en je smartphone van een afstand te kunnen vergrendelen. Nu Android Wear onlangs nog voorzien is van een grote update, moet een onafhankelijke launcher wel met updates op de proppen komen, om ook maar een beetje relevant te blijven. Naast de nieuwe features zijn er natuurlijk ook enkele bugfixes en prestatieverbeteringen doorgevoerd.

Een Android launcher is zogezegd het softwarematige skelet van je tablet, smartwatch of smartphone. Het is het eerste dat je ziet wanneer je je Android-smartwatch aanzet. De plaatsing van je apps, het kleurgebruik, de extra lades en andere menu's: dat alles vormt een launcher. Iedere smartwatch, smartphone of tablet heeft er één als standaard. Wil je meer lezen over wat je kunt verwachten van de Android Wear 5.1.1-update, dan kun je hier en hier terecht, waar zowel Google als Sony meer over de (aanstaande) functies vertellen.