WellBe heeft op geldinzamelingssite Indiegogo ruimschoots genoeg geld van investeerders verzameld voor de productie van een bijzondere wearable. Het wordt een anti-stressarmbandje, geproduceerd van kurk.

Schoonmoeder: hoge stress verwacht

Het armbandje houdt via sensors aan de binnenkant van de armband in de gaten hoe het stressniveau van de drager zich ontwikkelt gedurende een dag. Een bijbehorende app op een met de WellBe verbonden smartphone houdt precies in de gaten waardoor die stress ontstaat. Staat er in de agenda bijvoorbeeld een afspraak met de schoonmoeder van de drager, dan kan na verloop van tijd - als er al een paar van zulke afspraken met bijbehorend stressniveau zijn geweest - het verwachte stressniveau worden getoond. In het geval van de schoonmoeder: erg hoog. Maar dat is een grapje van WellBe.

Rustgevende activiteiten

Rustgevende activiteiten worden ook geregistreerd met een blik van WellBe op de agenda in de smartphone. En als zodanig gewaardeerd.

Diep ademhalen

Als WellBe na een tijdje doorheeft welke afspraken, tijden op de dag en activiteiten voor verhoging van stress zorgen, wordt de drager met een kleine trilling herinnerd aan zijn armband, en wordt het tijd om met behulp van de app wat rustgevende oefeningen te gaan doen. Diep ademhalen voordat je naar je schoonmoeder gaat, even naar rustige muziek luisteren en tot jezelf komen voordat je dat sollicitatiegesprek in gaat.

Vanaf maart te koop

De WellBe armband wordt vanaf maart wereldwijd verkocht voor 129 dollar. De app krijg je er gratis bij.

stressniveau