Workflow voor iOS kwam afgelopen december uit met een overvloed aan gestandaardiseerde opties voor op je iPhone en iPad. De app is inmiddels voorzien van een update, waardoor je hem ook op je fonkelnieuwe Apple Watch kunt gebruiken.

Snel even een taxi bestellen met Workflow

Veel mensen geloven nog niet in de smartwatch, omdat het in feite een soort smartphone voor aan je pols is. Waarom zou je een apparaat kopen dat bijna net zoveel, maar altijd iets minder dan een smartphone kan? Nou, vanwege apps als Workflow. Toegegeven, ook hier kun je een smartphone voor gebruiken, maar hoe tof is het om gewoon allerlei dagelijkse handelingen te verrichten vanaf je pols? Een taxi bestellen, route opvragen of het laatste nieuws opzoeken ging nog nooit zo snel op je pols als met de applicatie Workflow.

De huidige versie van de iOS-app, versie 1.2, biedt een extensie aan die je op je Apple Watch kunt gebruiken. Je hebt daarna toegang tot ongeveer tweehonderd gestandaardiseerde opties voor het dagelijkse gebruik, net zoals je dat op je iPhone of iPad zou hebben. Je kunt die opties bekijken en downloaden voor je horloge, dus je zit straks niet eindeloos te zoeken naar de optie die je nodig hebt (aangezien je dus alleen de opties geïnstalleerd hebt die een aanvulling zijn op je leven, want anders verliest deze app wel héél snel zijn waarde).

Wat heel handig is om te weten, is dat al je Workflow-opties van je iPhone, direct op je Watch beschikbaar zijn. In principe zijn alle Workflow-handelingen beschikbaar op Apple Watch, behalve de handelingen die een externe app op je iPhone nodig hebben. Mocht je zelf een andere indeling op je Watch willen, dan kan dat natuurlijk ook. Door naar links en naar rechts te swipen op het kleine schermpje, krijg je overigens een overzicht van je andere workflows. De update is via de onderstaande downloadlink binnen te halen voor je iPhone.