Microsoft heeft een nieuwe video gelanceerd over de Microsoft HoloLens, waarin het bedrijf laat zien hoe het mensen digitaliseert. Wanneer je de video bekijkt dan kun je niet anders dan concluderen dat het een behoorlijk ingewikkeld, maar interessant proces is.

Microsoft HoloLens kan ook mensen projecten

In de onderstaande video laat Microsoft het ingewikkelde en interessante proces zien van mensen digitaliseren voor de Microsoft HoloLens. Deze techniek wordt ook gebruikt voor het digitaliseren van objecten. Microsoft gebruikt meer dan honderd camera's voor deze 'hologrammen' en laat al die data door verschillende lagen algoritmes lopen voordat we een herkenbaar 3D-beeld zien van hetgeen dat zojuist gedigitaliseerd is. Het resultaat ziet er in elk geval verbluffend uit - alsof die mensen daadwerkelijk naast je zouden staan.

Het zou enorm tof zijn wanneer gamedevelopers met deze technieken en hardware aan de slag kunnen gaan. Het is niet moeilijk je voor te stellen dat de HoloLens straks een oud genre in leven kan roepen: de FMV-spellen. FMV-spellen zijn games die gebruikmaken van Full Motion Video in plaats van graphics, waar spelers door middel van simpele commando's een aantal acties en reacties kunnen veroorzaken. Stel je bijvoorbeeld eens voor hoe futuristisch een scene uit Command and Conquer: Red Alert 3 eruit komt te zien met de bril.

De Microsoft HoloLens wordt een alles-in-één-apparaat, met z'n eigen batterij, speakers en de mogelijkheid de hardware te bedienen zonder je handen. Het kan Windows 10-applicaties draaien, hetzij wellicht aangepast en als laag bovenop de werklijkheid, en het ziet er gewoon gaaf uit (ook al denken we niet dat iedereen straks met dit ding op z'n hoofd door het huis zou lopen). Microsoft geeft aan dat de HoloLens er misschien simpel uitziet, maar dat is zeker niet zo. De HoloLens zal straks eerst worden uitgebracht voor de zakelijke markt.