Ondanks het feit dat je tijdens het gamen met PlayStation VR op een stoel  moet blijven zitten, raadt Sony het toch aan een flinke ruimte vrij te maken. Uit een advertentie is op te maken dat je tenminste een oppvlakte van zes vierkante meter vrij moet hebben in je huis.

Zes vierkante meter vrij voor PlayStation VR

De releasedatum van PlayStation VR komt dichterbij en tot die tijd zal Sony steeds meer informatie bekendmaken over de virtual reality-bril. Over één onderwerp heeft het bedrijf echter nog niets bekendgemaakt en dat is de hoeveelheid vrije ruimte die je in huis dient te hebben voor het spelen. Nu raadt het bedrijf aan dat je altijd blijft zitten met de bril op, maar uit een advertentie blijkt nu dat je desondanks toch tenminste zes vierkante meter vrij moeten maken in een kamer.

sony-psvr-ruimte

Het gaat hier om een ruimte van 1,9 bij 3 meter.  Maar er moet ook nog een oppervlakte van 0,7 bij 0,6 worden vrijgemaakt. Dat is de ruimte tussen de positie van de camera en de grens van die zes vierkante meter waar je in moet zitten. Daarnaast zegt Sony dat je ook banken en dergelijke allemaal aan de kant moet schuiven. Waarom er zo veel ruimte vrijgemaakt moet worden wanneer je moet blijven zitten, is niet bekend. Wellicht wil het bedrijf hier rechtszaken mee voorkomen.

Voorkomen is immers beter dan genezen. Wanneer de gamer dan toch iets overkomt tijdens het gamen omdat hij wel is opgestaan, dan kan er niet beweerd worden dat Sony niet gewaarschuwd heeft.