Een YouTube beschikt niet alleen over een Xbox One en Halo 5, maar ook over een HoloLens. In een video laat hij zien hoe dat eruit ziet. Het scherm van de televisie projecteert de augmented reality-bril op de muur - net zo scherp als op een normale tv.

Halo 5 spelen op de Microsoft HoloLens

Een YouTuber met de naam Varun Mani heeft een Microsoft HoloLens thuisliggen. En in een korte video laat hij zien hoe het apparaat gebruikt kan worden in combinatie met een Xbox One en in dit geval de game Halo 5. In de video zien we dan ook dat Mani een scherm heeft geprojecteerd op zijn muur, die ook over de deur heen valt. Desondanks ziet alles er nog scherp en herkenbaar uit en zou je zo de game kunnen spelen. Ook lijkt alles in orde te zijn met de framerate en de lag; tussen de controller en de game en de online tegenstanders en de speler.

De video is kort en niet van ons, dus willen we er het liefste geen harde conclusies uit trekken - en dat doen we ook niet. De bovenstaande constatering is wel iets dat opvalt wanneer je naar de beelden kijkt. Mani heeft waarschijnlijk een developers kit van de Hololens in handen, aangezien de consumentenversie pas over een jaar of vijf op de markt komt en de versies voor ontwikkelaars nu al wel te koop is (voor drieduizend dollar). Mocht de HoloLens ooit aanslaan als een populair product, dan hebben we straks geen tv's meer nodig...